Atrakcije u Budvi

Slovenska plaža

Plaža je prekrivena sa sitnim šljunkom. Ovdje su vam dostupne razlicite atrakcije, uključujući Bungee jumping, skijanje na vodi, padobranstvo i slično. Duž plaže je šetalište na kojem se nalaze kafići, restorani, prodavnice suvenira, diskoteke i zabava za djecu. Plaža je opremljena svim neophodnim elementima za udoban boravak.

Udaljenost od vile: 500m
Ležaljke: 8,00 – 15,00 € komplet
Parking: 3,00 – 5,00 € (dan)

Plaža Jaz

Plaža Jaz je jedna od najpopularnijih plaža u Crnoj Gori. Dužina plaže je 2,5 km. Posjetioci su turisti iz cijelog svijeta. Najpopularniji turistički vodič LonelyPlanet je stavio Jaz u top 10 plaža Evrope.

Udaljenost od Budve: 4km u pravcu Tivta
Ležaljke: 8,00 – 15,00 € komplet
Parking: Besplatan
Lokalni prevoz: 1,50 €

Plaža Bečići

Plaža Bečići je jedna od najlepših i najdužih plaža na južnom dijelu Jadranskog mora. Ona počinje od rt-a Zavala i prostire se do plaže Rafailovići. Plaža je pokrivera peskom i sitnim šljunkom. Turistima nudi veliki izbor atraktivne zabave na plaži i u vodi. Duž plaže u hladu borova se nalazi šetalište, gde možete da se sklonite od podnevnih vrućina.

Udaljenost od Budve: 4km u pravcu Bara
Ležaljke: 8,00 – 15,00 € komplet
Parking: 3,50 – 5,00 € dan
Lokalni prevoz: 1,50 €

Ostrvo Sveti Nikola - Plaža Hawaii

Plaža na ostrvu St. Nikola je na 1 km od Budve, i uključuje 3 plaže. Ako ste u potrazi za privatnošću, možete pronaći uvale uz stenovitu obalu, koje su veoma uvučene. Na ostrvo možete doći samo brodom. Pristup ostrvu je besplatan.

Čamci i brodovi redovno idu ka ostrvu ispod glavne Pošte u Budvi.

Prevoz brodom: 3,00 – 4,00 € (U zavisnosti od sezone)
Ležaljke: 5,00 – 15,00 € komplet

Ploče

Posjeduje: 4 bazena za djecu i odrasle, besplatan parking, kafići, restorani, iznajmljivanje ležaljke i suncobrana, usluge masaže. Na plaži se stalno održavaju “mokre” žurke i pjena party. Plaža odgovara mladima za odmor, ali i porodicama sa djecom, zahvaljujući različitim zonama. Veliki izbor alkoholnih i bezalkoholnih pića, uključujući i koktele, će biti dobra dopuna odličnog odmora i žurke.

Udaljenost od Budve: 6km u pravcu Tivta
Ležaljke: 10,00 € komplet
Parking: Besplatan
Lokalni prevoz: 2,00 €
Prevoz brodom: 5,00 € (Povratna karta ispod restorana Jadran)

Plaža Kamenovo

Plaža Kamenovo – šljunkovito-peščana plaža, Nalazi se između Bečića i Pržna, obala je pjeskovita, kao i morsko dno, što kristalno čistoj vodi daje neobičan azurski ton.

Udaljenost od Budve: 6km u pravcu Bara
Ležaljke: 15,00 € komplet
Parking: 5,00 € dan
Lokalni prevoz: 2,00 €

Sveti Stefan

Jedno od najluksuznijih turističkih odredišta, ne samo na području Crne Gore već i celog Jadranskog mora, je poluostrvo Sveti Stefan.

Sveti Stefan plaža je neposredno ispred čuvenog ostrva-hotela i sastoji se iz 2 plaže podijeljene mostom koji vodi ka ostvu. Sa lijeve strane je plaža gdje možete boraviti besplatno. Sa desne strane je hotelska plaža Svetog Stefana.

Udaljenost od Budve: 10km u pravcu Bara
Ležaljke: 20,00 – 150,00 € komplet
Parking: 2,00 € po satu
Lokalni prevoz: 2,00 €

Mogren Plaža

Mogren plaža se nalazi iza starog grada Budve i sastoji od dve sitno-šljunkovite plaže koje su spojene tunelom.. Doći do plaže možete preko uske staze koja počinje od Starog grada i prolazi pored hotel Avalu. Na putu ka plaži imaćete predivnan pogled na Stari grad i ostrvo Svetog Nikole, spomenik devojke-balerine. Sa jedne strane su naslagane stene, a sa druge – litica, o koje se razbijaju morski talasi.

Lokacija: Budva
Ležaljke: 15,00 – 25,00 € komplet

Stari Grad

Sjedište rivijere je Budva, jedno od najstarijih naselja na Jadranu, sa Starim gradom, koji se pominje u pisanim izvorima još u 5. vijeku prije naše ere. Stari grad čini jedinstvenu arhitektonsku i urbanističku cjelinu, opasanu srednjovjekovnim bedemima, sa tvrđavom, kulama i kapijama.

Uz uske ulice, male pjace i trgove, ređaju se kafići, butici, barovi, restorani, galerije… da bi tokom ljetnjih mjeseci zahvaljujući predstavama, koncertima i izložbama Stari grad zaista postao Grad teatar.

Ulaz: Besplatan
Parking: 1,50 € sat (sezona)

Aqua park Budva

Akva park Budva se prostire na površini od 41800 kvadrata, a kompleks obuvata niz zabavnih i uzbudljivih vodenih atrakcija – tobogana i bazena, dječiji dio koji ima preko 50 atrakcija, veliki restoran, 3 bara, dječiji kafić, prodavnicu, foto kabinu i druge sadržaje.

Akva park ima dnevni kapacitet do 6000 ljudi, a raznovrsna ponuda prilagođena je svim generacijama.

Udaljenost od Budve: 4 km u pravcu brda Topliš.

Parking: Besplatan
Cjenovnik: Pogledaj ➞

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt